Inentingen

Inentingen.

Belangrijk! Voor een pensionverblijf is een inenting tegen: 

  • Verplicht: Niesziekte: uiterlijk 3 weken voor aankomst gegeven
  • Verplicht: Kattenziekte: uiterlijk 3 weken voor aankomst gegeven 

De inentingen mogen niet verlopen tijdens het verblijf van je kat. Een geldig inentingsboekje dien je tijdens het brengen mee te brengen en achter te laten. En zonder geldig vaccinatieboekje kan je kat niet in het pension worden opgenomen!

Mijn kat is al langer dan een jaar niet gevaccineerd en/of mijn kat is nog een kitten

Als uw kat al langer dan een jaar niet is gevaccineerd, of uw kat is nog een niet-gevaccineerd kitten dan dient u de basisvaccinaties (de zogenaamde Booster) opnieuw te doen.

Dat betekent dat jij jouw kat/kitten laat vaccineren tegen niesziekte en kattenziekte. Na 3 weken ga je opnieuw naar de dierenarts om opnieuw dezelfde vaccinaties te halen. Vervolgens heeft het kattenlichaampje ongeveer een week nodig om de benodigde antistoffen aan te maken. Omdat een kat/kitten een beetje grieperig kan worden van de prikjes kan je kat pas na een wachttijd van wederom 3 weken na het 2e prikje bij ons logeren.

Samengevat: als je kat langer dan 1 jaar niet is gevaccineerd en je wilt dat je kat bij ons komt logeren dan heb je in totaal 6 weken nodig om te kunnen voldoen aan de vaccinatie-eisen die in ons kattenhotel gelden.

Hieruit kunt je meteen afleiden dat kittens jonger dan 15 weken niet kunnen logeren in ons hotel: het 1e prikje op een leeftijd van 9 weken, het 2e prikje op een leeftijd van 12 weken en dan de wachttijd 3 weken.

Heb je vragen over bovenstaand, of twijfelt je? Laat het ons weten, wij kijken dan even samen met je naar specifiek de situatie van jouw kat / kitten.

Vlooien en wormen.

Wanneer je kat bij ons komt logeren dan is het belangrijk dat hij ontwormd is en vrij van vlooien en mijt wordt gebracht.
Het is aan te raden in de week voor het pensionverblijf je kat nog te behandelen tegen vlooien en wormen.
Mochten wij alsnog vlooien, wormen of andere parasieten ontdekken bij je kat, dan zullen wij hem daartegen moeten behandelen. De kosten hiervoor worden doorberekend.

Katers.

Ongecastreerde katers kunnen tot aan een leeftijd van plusminus 6 maanden in het pension verblijven. Daarna zullen ze gecastreerd moeten zijn om in het pension te kunnen verblijven.

Gezondheid.

Vertelt ons eventuele bijzonderheden over de gezondheid van je kat. Jouw kat kan er gezond uitzien, maar bijvoorbeeld recentelijk nog ziek zijn geweest. Als hier nog een nasleep van komt en wij zijn niet op de hoogte, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Wij willen graag dat je kat ook weer gezond mee naar huis gaat.

Dierenarts.

Mocht je kat onverhoopt ziek worden dan zullen wij indien nodig een dierenarts raadplegen. Wij werken met een vaste dierenarts, maar vragen bij de reservering altijd naar de gegevens van je eigen dierenarts, zodat we het dossier van je kat kunnen raadplegen. Gemaakte kosten voor een eventuele dierenartsbehandeling zijn voor rekening van de eigenaar.

Samen met jou als eigenaar, hopen wij natuurlijk niet dat het gebeurt, maar mogelijkerwijs komt je kat juist tijdens je afwezigheid te overlijden. Wij zullen je te allen tijde informeren mochten wij een dierenarts moeten raadplegen of wanneer je kat onverhoopt komt te overlijden.

Na het pensionverblijf.

Uiteraard komt vrijwel elke kat gezond en wel, blij weer thuis. Maar wat als dat niet zo is? In het pension zijn meerdere katten bij elkaar. Het risico op de overdracht van bacteriën, virussen of parasieten is daardoor hoger dan in de thuissituatie.


Heeft je kat bij thuiskomst bijvoorbeeld diarree, dan kan dit komen door de voerwisseling, maar als het aanhoudt zou hij een parasiet kunnen hebben opgelopen. Ga dan naar de dierenarts!


Als je kat niest bij thuiskomst, dan kan dit komen omdat hij tijdens regenachtige/winderige dagen buiten wilde zijn, terwijl hij misschien een binnen kat is. Dan is het waarschijnlijk een verkoudheid. Is het niezen echter veel en aanhoudend achter elkaar, met snot en vieze ogen, dan ligt niesziekte eerder op de loer. Ga dan naar de dierenarts!


Is je kat bij thuiskomst erg moe en sloom, misschien is hij hier dan erg alert geweest op alle andere katten, of heeft bijzonder veel activiteit gehad en moet hij zijn roes uitslapen. Blijft hij echter moe en sloom dan is er iets anders aan de hand. Dierenarts! 

Kort gezegd, alles wat abnormaal is ten opzichte van hoe jij jouw kat kent en aanhoudt, is een reden om naar de dierenarts te gaan. Wij houden je kat goed in de gaten en mocht ons al iets opgevallen zijn, dan hoort je dat óf al tijdens je afwezigheid en zeker bij het ophalen van je kat. Uiteraard horen wij het graag ook van jou als je katje na thuiskomst niet lekker blijkt te zijn. Behalve je adviseren wat het beste is om te doen, kan het ook voor het pension en de andere gastjes van belang zijn om te weten of er misschien iets heerst.